Archief
Djsgmnd via Wikimedia (CC)

Promofilm Delfthopper voor meer bekendheid in Den Hoorn

De Delfthopper krijgt door het maken van een promotiefilm mogelijk meer aandacht onder inwoners van Den Hoorn.

De flexibele buurtbus van vervoerder EBS rijdt behalve door Delft ook door Den Hoorn, maar is daar minder bekend, zo constateerde wethouder Sonja Smit van Midden-Delfland eerder. In een reactie op de vervoersplannen vroeg de gemeente daarom om meer publiciteit voor het vervoermiddel.

Die komt er ook, schrijft de Metropoolregio Rotterdam Den Haag, die over het openbaar vervoer gaat. "EBS wil samen met de gemeente een promofilmpje maken waarin ook de wethouder te zien is", schrijft de MRDH. Wanneer dat filmpje wordt opgenomen, is afhankelijk van de coronamaatregelen. "In de achtpersoonsbusjes van de Delfthopper is het lastig afstand houden."

Nieuwe halte

De gemeente vroeg ook om een nieuwe halte in te richten aan de Prins Willem Alexanderhof, nabij de Kickerthoek. Dit omdat een deel van Den Hoorn verstoken blijft van busvervoer. De MRDH kan zich daarin vinden. Wel moet een andere halte dan vervangen. Beide partijen gaan daarover in gesprek. Midden-Delfland stelde eerder voor de halte My home is my castle op te heffen.

De Delfthopper vervangt sinds augustus vorig jaar een aantal weggevallen buslijnen en verbindt Rijswijk, Den Hoorn en Delft met elkaar. Op een werkdag maken gemiddeld 31 mensen er gebruik van, driekwart van hen reist van of naar station Delft.

Wethouder Frank ten Have vertelt meer over het doel van de film