Archief
Google Earth

Volgende fase in Oranjebonnen komt na de jaarwisseling

De volgende fase in het bestemmingsplan voor de Oranjebonnen, het poldergebied tussen Hoek van Holland en Maassluis, laat tot het begin van het nieuwe jaar op zich wachten.

Tot en met afgelopen donderdag konden door organisaties en individuele burgers zienswijzen op het ontwerpbestemmingsplan worden ingediend. Over het aantal en de aard van de zienswijzen is bij de gemeente Rotterdam in dit stadium geen concrete informatie te verkrijgen. Wel is algemeen bekend dat er meerdere zienswijzen zijn ingediend die zich concentreren op het voornemen om naast het Staelduinse Bos een natuurbegraafplaats aan te leggen.

"De gemeente gaat alle zienswijzen bestuderen en we kunnen nu nog geen informatie delen over de inhoud. Over het algemeen zien we zienswijzen die betrekking hebben op onderdelen van het voorgestelde bestemmingsplan, maar er zijn ook zienswijzen die nieuwe onderdelen/initiatieven toevoegen", aldus een woordvoerder van Rotterdam.

De volgende stap in het proces is dat door de betrokken ambtenaren een rapportage wordt gemaakt. Deze zal begin 2021 aan het college van B en W worden voorgelegd.