Archief
Koningshof

Koningshof

Geen ontheffing voor Koningshof, niet meer dan 30 bezoekers in de zaal

Theater Koningshof in Maassluis mag de komende tijd definitief niet meer dan dertig bezoekers ontvangen tijdens voorstellingen.

Het theaterbestuur had daar een ontheffing voor aangevraagd bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond, maar niet gekregen. De veiligheidsregio verleent die ontheffing alleen aan theaters die een capaciteit hebben voor 150 personen op anderhalve meter afstand. Koningshof komt op basis van die richtlijn tot 100 plekken.

De huidige regels van maximaal dertig personen per zaal gelden nog tot zeker 20 oktober. Koningshof heeft daarom besloten een aantal voorstellingen te verplaatsen naar een andere datum. "Wij houden de blik op de toekomst! Ons theater is namelijk wel ontzettend coronaproof ingericht en van alle gemakken voorzien voor een veilig theaterbezoek", aldus het theater.

Eerder kregen theater De Naald in Naaldwijk en popcentrum Nederland Drie in Wateringen van de Veiligheidsregio Haaglanden te horen dat zij wel een ontheffing krijgen voor meer dan dertig personen.

Marjan de Groot van het theater vertelt meer over de actuele situatie

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis