Archief

Vooralsnog geen terugkeer van Stop-en-Go-bus in Maassluis

Het is nog onduidelijk wanneer de Stop-en-Go-bus in Maassluis weer gaat rijden. Dat blijkt uit navraag van de WOS.

Dat komt omdat de RET betwijfelt of de kleine busjes wel coronaproof zijn. Daarom wordt er een onderzoek gedaan, waarvan de uitslag in oktober verwacht wordt. In de tussentijd zoekt de RET naar een oplossing voor de gebruikers van de lijn. Gewone bussen inzetten behoort volgens een woordvoerder van de Rotterdamse vervoerder niet tot de mogelijkheden. De MRDH zegt de situatie vervelend te vinden, maar vindt dat de veiligheid van reizigers en chauffeurs nu voorop staat. De gemeente Maassluis heeft nog geen contact gehad met de RET en de MRDH over de kwestie.

De Stop-en-Go-bus rijdt sinds afgelopen november in de avonden vanaf 19.00 uur en op zondag vanaf 09.00 uur als vervanger van buslijn 126. De Stop-en-Go kan normaal gesproken tot een kwartier van te voren telefonisch of met een speciale app worden gereserveerd door inwoners die van A naar B willen worden vervoerd. De chauffeur kiest zelf de kortste route tussen de twee haltes en volgt dus niet dezelfde route als lijn doordeweeks overdag doet 126.

Een vergelijkbare busdienst in Delft en omstreken, de Delfthopper, rijdt sinds kort weer wel en volgt het taxiprotocol. Dat houdt in dat aan reizigers van te voren gevraagd wordt om te bevestigen dat ze zelf of mensen in hun buurt in de afgelopen tijd niet ziek zijn (geweest). Een eveneens vergelijkbare busdienst in Hoek van Holland, de Hoekse Hopper, is er sinds vandaag mee gestopt wegens een tekort aan klanten.