Archief
Screenshot uit commercial RET

Screenshot uit commercial RET

Stop-en-Go-bus in Maassluis voorlopig uit dienstregeling

Inwoners van Maassluis kunnen voorlopig geen gebruik maken van de Stop-en-Go-bus.

Vervoerder RET haalt de buurtbus voorlopig uit de dienstregeling, omdat niet duidelijk is of ze wel coronaproof zijn. Volgens onderzoeksorganisatie TNO moet daar eerst meer onderzoek naar worden gedaan.

Het gaat specifiek om de bescherming die kuchschermen bieden. Chauffeurs zitten daarmee goed afgeschermd, daarnaast is er een mondkapjesplicht. Of dit afdoende is, moet uit nieuw onderzoek naar voren komen. "Hoewel er geen gevallen van besmetting bekend zijn in onze kleine bussen, stoppen deze uit voorzorg met rijden", aldus de RET.

Het uit de dienstregeling halen van de bussen is een voorlopige maatregel. Mogelijk komen de bussen later weer te rijden.

Er is voorlopig geen alternatief voor mensen die van de dienst gebruik maakten. Een woordvoerder van de RET noemt dat 'vervelend'. "Maar we hebben nu gekozen voor de gezondheid van onze reizigers." De RET is in gesprek met de branchevereniging op zoek naar een oplossing om de kleine busjes alsnog coronaproof te kunnen laten rondrijden.

Het busje rijdt sinds afgelopen november als vervanger van de inmiddels opgeheven buslijn 126. De Stop-en-Go kan worden gereserveerd door inwoners die van A naar B willen worden vervoerd. De chauffeur kiest zelf de kortste route tussen de twee haltes en volgt dus niet dezelfde route als lijn 126.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis