Archief
WOS

WOS

Nieuw boekenuitleenpunt in Singelhof Maasland

Inwoners van Maasland kunnen weer in hun eigen dorp boeken lenen. In de Singelhof is namelijk een nieuw boekenuitleenpunt geopend.

Het oude servicepunt in basisschool De Schutse is sinds juni gesloten. De school had de ruimte van de bibliotheek zelf nodig. Daarnaast moet bibliotheek bezuinigen, omdat het straks minder geld krijgt van de gemeente Midden-Delfland.

Het nieuwe uitleenpunt, dat er mede dankzij Stichting Welzijn Midden-Delfland is gekomen, is een stuk kleiner dan voorheen. Er staan nu boekenkasten waar mensen zelf hun boeken kunnen uithalen en weer terugzetten. Een lidmaatschap is niet nodig.

"Een bezuiniging houdt in dat je een vestiging moet opgeven, maar we moeten ook bezuinigen op de boeken, de collectie", weet Wouter van Heiningen, directeur van bibliotheek De Plataan. "De ruimte die we in De Schutse hadden, hebben we hier niet. We hebben een kleinere collectie, maar die wordt wel om de zoveel tijd gewisseld."

Tekst gaat verder onder de video:

Schipluiden

Van Heiningen liet eerder al aan de gemeenteraad van Midden-Delfland weten dat hij naast het servicepunt in Maasland, ook dat in Schipluiden moet sluiten vanwege de bezuinigingen. Dat gaat halverwege november gebeuren. Daar worden uitleenpunten geopend in scholen en een verzorgingstehuis.