Archief
WOS

WOS

'Boek op school' en 'Bieb aan huis' als vervanger bibliotheek in Midden-Delfland

Bibliotheek De Plataan is van plan diverse projecten voor jongeren én ouderen op te starten in Midden-Delfland als de gemeente de bezuiniging van 50.000 euro vanaf 2021 daadwerkelijk doorzet. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders in een brief aan de gemeenteraad.

De gemeente moet fors bezuinigen om de komende jaren tot een sluitende begroting te komen. Eén van de posten waarop wordt bespaard is de bibliotheek. Dat zou echter betekenen dat de huidige uitleenpunten in de Dorpshoeve in Schipluiden en aan de Kluisweer in Maasland verdwijnen. Alleen de vestiging in Den Hoorn zou dan blijven bestaan.

Verantwoordelijk wethouder Renzen is inmiddels in gesprek geweest met het bestuur van de bibliotheek, om ervoor te zorgen dat inwoners boeken kunnen blijven lezen. Daarbij wordt onder meer gekeken naar het project 'Boek op school' voor basisscholen. Ook lopen er gesprekken met de Stichting Welzijn Midden-Delfland over de mogelijkheid om onbemande uitleenpunten te realiseren in verzorgingshuizen voor ouderen. "Verder zet de bibliotheek actief in op de voorziening 'Bibliotheek aan huis' voor mensen voor wie het niet mogelijk is zelf een bibliotheekvestiging te bezoeken", aldus de wethouder.

'Vrienden' protesteren

Een groep 'vrienden' van de bibliotheek was dinsdagavond aanwezig bij een commissievergadering van de gemeenteraad om het ongenoegen te uiten over de voorgenomen bezuiniging. Een woordvoerder van hen gaf aan dat inmiddels al 2.000 inwoners uit voornamelijk Schipluiden en Maasland hun handtekening hebben gezet onder een petitie voor het behoud van de twee servicepunten. Deze worden op een later moment aangeboden aan het college.

Categorieen:
Midden Delfland Cultuur