Archief

Petitie gestart voor behoud bibliotheken Maasland en Schipluiden

Een actiegroep is vrijdag een petitie gestart voor het behoud van de bibliotheken in Maasland en Schipluiden. De gemeente Midden-Delfland heeft een bezuinigingsopgave en door het sluiten van de twee servicepunten kan 50.000 euro worden bespaard.

Helemaal naar Den Hoorn om een boek te lenen, dat is volgens initiatiefnemer van de petitie René van Haarlem te ver. Daarom pleit hij voor een verschuiving in het budget. "Ze willen een stukje asfalt aan gaan leggen wat ruim een half miljoen kost en een overkapping van twee ton maken bij het trammuseum, daar kan best in geschoven worden. En desnoods gaan we als burger één euro per maand of per jaar extra betalen."

En hoewel veel boeken tegenwoordig te downloaden zijn voor de e-reader gaat er voor sommige mensen niets boven een fysiek boek uit de bieb. "Een boek moet je ruiken," vindt Van Haarlem. "Bovendien gaat er ook een stukje sociaal contact verloren binnen de gemeente als de servicepunten sluiten."

Team Vrienden van de Bibliotheek hoopt 2.000 tot 3.000 handtekeningen op te halen in Maasland en Schipluiden. In januari wil ze de petitie aanbieden aan het college van B en W en aan de directie van de bibliotheek.