Archief
Signbiblio

Signbiblio

Acht regiogenoten positief op coronavirus

Acht regiogenoten hebben tussen dinsdag- en woensdagochtend te horen gekregen dat ze positief zijn getest op het coronavirus.

Dat blijkt uit een nieuwe statistiek van het RIVM. Het gaat om vijf Westlanders, twee mensen uit Maassluis en een inwoner van de gemeente Midden-Delfland.

Daarmee komt het voorlopig totaal voor deze week (sinds maandag) op 25. Ter vergelijking: in de afgelopen drie volle weken werden respectievelijk 63, 60 en 13 mensen uit onze regio positief getest.

Bijna 600 regiogenoten

Inmiddels is bij 592 regiogenoten het coronavirus vastgesteld. Het merendeel van hen komt uit Westland: 407. In Maassluis zijn 144 mensen positief getest en in de gemeente Midden-Delfland 41.

Er zijn geen nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen door het coronavirus gemeld.

Bekijk alle lokale coronacijfers in ons dashboard.

Nieuwe maatregelen

Premier Mark Rutte en zorgminister Hugo de Jonge trekken gezien het landelijk toenemend aantal besmettingen de teugels nog eens aan. Zo wordt mensen opgeroepen niet meer dan zes mensen in huis uit te nodigen, waarbij iedereen anderhalve meter afstand moet kunnen houden. Ook blijft het advies om zoveel mogelijk thuis te werken.

Verder blijft ook onverkort gelden dat iedereen thuis blijft bij klachten en zich laat testen. Daarmee kan het allergrootste deel van de besmettingen worden voorkomen.