Archief
Archief WOS

Team Nxtgen naam ploeg Jutta Leerdam

De voorheen nog naamloze schaatsploeg van Jutta Leerdam en haar vriend Koen Verweij gaat dit seizoen door het leven als Team Nxtgen.

Dat is vandaag bekend geworden via sociale media. Ook is er een website opgezet. Het is nog niet bekend welke bedrijven de ploeg gaan sponsoren.

De 's-Gravenzandse Leerdam en Verweij maakten begin juni bekend een eigen ploeg te beginnen, nadat ze beiden weg moesten bij Team Reggeborgh. Leerdam was nog even in gesprek met Jumbo-Visma van de succesvolle coach Jac Orie uit Poeldijk, maar besloot uiteindelijk zelf het avontuur aan te gaan.

Leerdam is regerend wereldkampioene op de 1.000 meter en teamsprint. Ook won ze dit jaar goud op de 500 en 1.000 meter tijdens de NK Afstanden en EK-goud op de 1.000 meter.

Team Nxtgen staat onder leiding van coaches Kosta Poltavets en Jan Bos, tweevoudig winnaar van Olympisch zilver. Welke andere schaatsers in de ploeg komen, is nog niet duidelijk. Eerder werd wel bekend dat de 31-jarige sprinter Jesper Hospes, na drie maanden meetrainen, geen contract krijgt. "De sponsor schijnt me te oud te vinden", zei hij onlangs tegen Schaatsen.nl.