Archief
Screenshot YouTube D.P. Fotografie

Screenshot YouTube D.P. Fotografie

Crowdfunding voor Hoekse intocht met Zwarte Piet

Via een online actie wordt geld ingezameld om de intocht van Sinterklaas in Hoek van Holland ook dit jaar door te kunnen laten gaan met zwarte piet.

De gemeente Rotterdam subsidieert geen intochten meer, waar de pieten nog ouderwets zwart zijn geschminkt. Dat is het resultaat van een motie van politieke partij Nida, die onlangs door een meerderheid van de Rotterdamse raad werd gesteund.

In Hoek van Holland blijft Piet ook dit jaar zwart en daarom is nu een doneeractie opgezet, er is 6.000 euro nodig. Aan het begin van de maandagmiddag was door 73 mensen in totaal 980 euro toegezegd.

Joey de Waard, naast voorzitter van de gebiedscommissie ook voorzitter van de Sinterklaasintocht, heeft in het kustdorp nog geen geluiden gehoord van mensen die Zwarte Piet in zijn huidige vorm willen afschaffen. "Als die er wel zijn, zou ik graag met ze in gesprek gaan", zegt De Waard. De organisatie achter de intocht houdt zich niet bezig met de al langer spelende discussie. "Het gaat ons puur om het kinderfeest."