Archief
Google Streetview

Viaduct voorkomt dat vrachtverkeer Maassluis omrijdt via Maasland

Het is onwaarschijnlijk dat al het vrachtverkeer dat wordt geweerd uit het centrum van Maassluis straks gaat omrijden via de Maassluiseweg in Maasland.

Dat concludeert het college van B en W in Midden-Delfland na overleg met de collega's uit Maassluis. Het viaduct onder de A20 zorgt er in elk geval voor dat zwaar vrachtverkeer de route mijdt.

De P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat en de Wagenstraat in Maassluis zijn binnenkort verboden voor een groot deel van het vrachtverkeer. Daardoor moeten vrachtwagens omrijden via ofwel de Laan 1940-1945 en Industrieweg of via de entree van Maasland - Maassluiseweg en Rozenlaan. De fractie Mijn Partij vreesde voor die tweede route, omdat er dan meer (vracht)verkeer richting Maasland gaat. Raadslid Frank van Lier stelde daarom vragen.

De route langs Maasland is voor zwaar vrachtverkeer echter technisch niet mogelijk, omdat op de Maassluiseweg een viaduct staat, waar verkeer hoger dan 3,8 meter niet onderdoor kan. Het kan zijn dat kleinere vrachtwagens wel gebruik gaan maken van de Maassluiseweg, maar het aantal is vooraf niet in te schatten. "De gemeente Maassluis heeft aangegeven dat de maatregel in het voorjaar van 2021 wordt geëvalueerd en dat de resultaten van deze evaluatie met Midden-Delfland worden gedeeld. Indien nodig zullen wij in gesprek gaan met de gemeente Maasluis om dit vrachtverkeer te beperken", aldus het college van Midden-Delfland.