Archief
Google Streetview

Gaat omrijdend vrachtverkeer Maassluis problemen opleveren voor Maasland?

De fractie van Mijn Partij Midden-Delfland vreest overlast van vrachtwagens in Maasland nu die worden geweerd uit het centrum van Maassluis.

De P.C. Hooftlaan, Lange Boonestraat en de Wagenstraat in Maassluis zijn binnenkort verboden voor een groot deel van het vrachtverkeer. Daardoor moeten vrachtwagens omrijden via ofwel de Laan 1940-1945 en Industrieweg of via de entree van Maasland - Maassluiseweg en Rozenlaan. Voor die tweede route vreest Mijn Partij omdat er dan meer (vracht)verkeer richting Maasland gaat.

Mijn Partij heeft dan ook vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders van Midden-Delfland. De fractie wil weten of het college op de hoogte is van het Maassluise besluit en of daar overleg over is gevoerd met Midden-Delfland. Ook wil de partij weten hoe het college hierover denkt en wat de exacte gevolgen zullen zijn voor de ontsluiting via Maasland.

Vrachtwagens die via Maasland naar Maassluis willen rijden, moeten sowieso rekening houden met het viaduct van snelweg A20, waar voertuigen van maximaal 3,80 meter onderdoor kunnen.