Archief
WOS

WOS

Uitstel beslissing huisvesting arbeidsmigranten aan Madeweg

Een beslissing over de aanvraag voor huisvesting van 156 arbeidsmigranten aan de Madeweg in Monster laat langer op zich wachten.

Hoewel de gemeente Westland volgens de normale termijnen al een knoop had moeten doorhakken, is het de aanvrager geweest die om uitstel heeft gevraagd. Dat blijkt uit antwoorden van wethouder Albert Abee op vragen van de VVD-fractie.

De fractie wilde dat de vergunningaanvraag zou worden betrokken in het nog vast te stellen integrale plan voor huisvesting van arbeidsmigranten en er dus geen op zichzelf staande beslissing zou worden genomen.

Abee stelt: "Wij kunnen de raad om twee redenen deze toezegging niet doen. Ten eerste zijn wij bij het beslissen over het al dan niet verlenen van een omgevingsvergunning gebonden aan wettelijke termijnen die niet onbeperkt verlengd kunnen worden. Ten tweede zou het getuigen van onbehoorlijk bestuur indien wij lopende het formele vergunningsproces de spelregels voor deze ondernemer zouden wijzigen. Inmiddels heeft de initiatiefnemer drie maanden uitstel gevraagd en verkregen."

De bekendmaking van het plan deed begin juli vorig jaar veel stof opwaaien bij omwonenden. Er volgde een zeer roerige informatieavond in het toenmalige themapark De Westlandse Druif.