Archief

Westland buigt zich over plan huisvesting arbeidsmigranten aan Madeweg

Het plan voor huisvesting van 156 arbeidsmigranten aan de Madeweg in Monster is door de gemeente Westland in behandeling genomen. De vergunningaanvraag is onlangs door de initiatiefnemer compleet gemaakt, zo meldde wethouder Albert Abee woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad.

De bekendmaking van het plan deed begin juli vorig jaar veel stof opwaaien bij omwonenden er volgde een zeer roerige informatieavond in De Westlandse Druif.

Een van de motieven van tegenstanders vormt de nabije aanwezigheid van camping Polanen aan de Claes de Wyckerlaan, waar ruim 200 arbeidsmigranten zouden wonen. Daarom zou het plan volgens de tegenstanders in strijd zijn met de belofte om de huisvesting van arbeidsmigranten te spreiden. Abee meldde woensdagavond dat de camping maximaal 160 plaatsen telt, waarvan er momenteel 147 zijn ingevuld.

Normaal gesproken moet er uiterlijk 29 maart door het college van B en W een beslissing zijn genomen. Echter omdat eerst de gemeenteraadsfracties hun visie op het nu concrete plan moeten kunnen geven, is die datum niet haalbaar, tenzij er (opnieuw) een extra raadsvergadering zou worden belegd.

Categorieen:
Monster Westland Politiek