Archief
Ary van Baalen via Wikipedia CC

Culturele sector bijna weer weer van het slot

Nu de coronamaatregelen iets zijn versoepeld gaat de culturele sector aankomende maandag, net als de horeca, van het slot.

Zowel Westlandtheater De Naald in Naaldwijk als Theater Koningshof in Maassluis openen aankomende week weer de deuren. Kinderen komen meteen maandag al aan hun trekken. In De Naald wordt namelijk gestart met het vertonen van twee kinderfilms. De dagen erna draaien er ook films voor volwassenen. Vrijdag is de eerste filmvertoning in Theater Koningshof.

Op 1 juni kun je weer naar Fort 1881 in Hoek van Holland en een dag later zijn ook de deuren van het Bezoekerscentrum Midden-Delfland in Schipluiden geopend. Op 3 juni is er een theatercollege van George van Houts met de titel Kom Plott in het tegenovergelegen Op Hodenpijl.

De eerste muziekvoorstelling is zaterdag 6 juni te zien in Theater Koningshof voor dertig man publiek. Coverband The Buzz treedt daar op. En wie graag het museum in wil duiken, kan diezelfde dag naar het Douanehuisje in Maassluis, waar de oorlogstentoonstelling Terug naar '45 van Lies Kap-FaviƩ te zien is.

Een week later, op dinsdag 9 juni, gaat ook het Westlands Museum in Honselersdijk weer open. En ook het Nationaal Sleepvaartmuseum in Maassluis is bezig met de heropening, al is nog niet duidelijk wanneer er weer bezoek welkom is.

Toch zijn lang niet alle culturele instellingen weer geopend. Museum Maassluis houdt de deuren bijvoorbeeld nog even dicht. Dat heeft alles te maken met het feit dat veel vrijwilligers, waaronder de baliemedewerkers, tot de risicogroep behoren. Dat risico wil het bestuur van het museum niet nemen. Het Westlands Schaatsmuseum in De Lier heeft al bekendgemaakt pas op 2 september weer open te gaan, mede vanwege de jaarlijkse zomersluiting.

Museum De Timmerwerf in De Lier, de Historische Druivenkwekerij Sonnehoeck in Kwintsheul, het bezoekerscentrum van de Maeslantkering, het Atlantikwall Museum en Museum Rockart in Hoek van Holland hebben nog niet bekendgemaakt of ze open gaan. Uiteraard houdt de WOS je in de komende tijd op de hoogte van nieuwe exposities en activiteiten via de WOS Agenda op deze website en in de WOS app.