Archief
Stroomopwaarts

Stroomopwaarts

Stroomopwaarts: Aantal aanvragen bijstand stijgt hard

Werkbedrijf Stroomopwaarts ziet het aantal aanvragen voor bijstand in tijden van corona flink stijgen. Ten opzichte van april vorig jaar is het aantal aanvragen in Maassluis zelfs ruim verdubbeld.

Waar er vorig jaar in april 25 aanvragen binnenkwamen, waren dat er dit jaar in diezelfde maand 56. In februari dit jaar was er al een lichte stijging te zien, toen kwamen er 32 aanvragen binnen, tegenover 24 vorig jaar. De grootste toename is onder de jongeren tot 27 jaar en zelfstandig ondernemers.

Ook het UWV ziet een grote stijging in het aantal WW-uitkeringen. Uit de cijfers, gepubliceerd door UWV, ziet Stroomopwaarts voor Maassluis, Vlaardingen en Schiedam in april een stijging van rond de 20 procent van het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van maart dit jaar.

Stroomopwaarts ziet nog geen stijging in de aanvragen voor schuldhulpverlening. Op de website van Stroomopwaarts is een speciale pagina ingericht voor hulp bij werk en inkomen tijdens de coronacrisis. Inwoners kunnen hier antwoorden vinden op vragen als 'wat als ik mijn huur niet kan betalen?' en 'kan ik hulp krijgen bij mijn schulden'. De pagina is te vinden op www.stroomopwaarts.nl/corona.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis