Archief
Omroep West

Omroep West

Naaldwijkse winkeleigenaar ziet sportprijzenafdeling instorten door coronacrisis

Vanwege de coronacrisis zijn er voorlopig geen sportwedstrijden en -competities en dus zijn er ook geen winnaars die bekers en medailles krijgen.

Ben Smit, eigenaar van Dump & Darts Naaldwijk zag zijn bloeiende sportprijzenafdeling van het ene op het andere moment finaal instorten, zo vertelt hij aan mediapartner Omroep West. "Het is gewoon zonde.''Normaal staat we bij de graveermachines te werken met vier man", vertelt Smit. "Het was onze doelstelling om dit jaar minimaal tienduizend medailles te verkopen. Als we nu de vijfhonderd aantikken zal het veel zijn op het moment."

De gigantische terugloop van de sportprijzen heeft ook direct consequenties voor de werknemers van Dump & Darts. "De vaste medewerkers probeer ik aan het werk te houden en dat lukt gelukkig", aldus Smit. "Maar we werken ook met oproepkrachten die ons, zeker in de drukke periodes, helpen met het monteren van de medailles. Daar heb ik op dit moment geen werk voor."

Kampioenen weer kronenToch is er een sprankje hoop. Veel Nederlands zijn namelijk begonnen met darten. "Gelukkig verkoop ik naast sportprijzen ook dartbenodigdheden, dus dat zorgt ervoor dat ik het vol kan houden", legt Smit uit.

Langzaam mag er weer gesport worden en dat stemt Smit hoopvol: "Ik denk dat er volgend jaar wel weer gemengde toernooien kunnen plaatsvinden en dat er kampioenen gekroond kunnen worden", aldus de winkeleigenaar. "We gaan volgend jaar gewoon keihard verder waar we gebleven waren. De doelstelling is om de grootste van de regio Zuid-Holland te worden en uiteindelijk Nederland, misschien zelfs wel Europa."