Archief
Google Earth

Google Earth

Gebiedsverbod voor lastpost in wijk Opstal

Aan een overlast veroorzakende jongere in de Naaldwijkse woonwijk Opstal is door burgemeester Arends een gebieds- en groepsverbod opgelegd.

Dat meldt Arends in zijn antwoorden op vragen van de fractie van LPF Westland omtrent de voortdurende overlast, met name in en rondom de straten Esdoorn en Linde.

De burgemeester bevestigt dat er meldingen van overlast zijn. Die overlast zou zich vooral voordoen in kelderboxen, portieken en speeltuinen. Alle meldingen worden volgens hem adequaat opgepakt door de politie, gemeentelijk boa's en het jongerenwerk van Vitis Welzijn.

De genoemde locaties worden zo veel mogelijk gecontroleerd en waar nodig wordt er gehandhaafd. De politie heeft al diverse bekeuringen opgelegd aan overlast gevende jongeren. Zoals gezegd, is aan één van hen daarnaast ook een gebieds- en groepsverbod opgelegd. "Indien nodig volgen er meer gebieds- en groepsverboden", kondigt Arends aan.

Hij spreekt verder van intensief contact met woningcorporatie Vestia. Zo worden camerabeelden van Vestia gedeeld met de politie om de overlast in de kelderboxen aan te pakken. Daarnaast spreekt Vestia haar huurders ook aan op het gedrag van hun kinderen en heeft dit mogelijk consequenties voor hen.

In overleg met alle betrokken partijen wordt momenteel overwogen aanvullende maatregelen te treffen, besluit Arends.