Archief
Archief WOS

Archief WOS

Centrumplan voor Poeldijk kan worden uitgewerkt

Een nieuwe invulling van het Dario Fo-pand in de Voorstraat is de meest concrete kapstok in het uit te werken centrumplan voor Poeldijk.

De gemeenteraad van Westland heeft gisteravond groen licht gegeven voor de uitwerking van de zogeheten voorkeursvariant, die namens B en W is samengesteld uit de vier varianten die voor de ontwikkeling van Poeldijk Centrum zijn onderzocht.

Het pand Voorstraat 88 (waarin voorheen cultuurorganisatie Dario Fo was gehuisvest) zal worden verkocht, maar wel onder de voorwaarde dat de begane grond beschikbaar blijft voor een maatschappelijke invulling. Hierbij wordt in eerste instantie gedacht aan een 'Huis van de Buurt', waarin organisaties als de bibliotheek en Vitis Welzijn een plek moeten krijgen.
Dit zou de beste garantie zijn voor het brengen van levendigheid in het centrum. Hiermee wordt ook tegemoet gekomen aan de wens van veel Poeldijkers om Voorstraat 88 een nieuwe bestemming te geven.

Verder onderzoekt de gemeente op welke manier kan worden meegewerkt aan een initiatief vanuit de Bartholomeuskerk en zorgorganisatie Middin voor een herontwikkeling van de pastorie en het Wittebrug-terrein voor onder meer zorgwoningen.

Veel Poeldijkse burgers willen graag een autovrije Voorstraat, maar de betrokken winkeliers zijn bang dat dit voor hen funest zou kunnen zijn. Wethouder Cobie Gardien zegt de vrees van de winkeliers "uitermate serieus" te nemen. 'Autovrij' kan bijvoorbeeld ook 'autoluw' worden, zo gaf zij als voorzet.