Archief
WOS

WOS

Roemer over arbeidsmigranten: Aanbevelingen komen heel snel

Emile Roemer wil haast maken met zijn Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten. Dat zei hij op een werkbezoek in Wateringen.

Roemer bracht vanmiddag een bezoek aan Ter Laak Orchids. Daar sprak hij met vertegenwoordigers van de tuinbouwsector, zoals Jacco Vooijs van Glastuinbouw Nederland - afdeling Westland, wethouder Albert Abee en Edwin Grootscholten van uitzendbureau EG Personeelsdiensten.

Het Aanjaagteam Bescherming Arbeidsmigranten is door minister Wouter Koolmees van Sociale Zaken in het leven geroepen. Op dit moment is het soms lastig voor werkgevers om RIVM-richtlijnen te volgen, en kan het gebeuren dat arbeidsmigranten te dicht op elkaar wonen of op het werk niet genoeg afstand tot elkaar kunnen houden.

"Sommigen zijn van de ene op de andere dag hun baan, huis of zorgverzekering kwijt."

• Emile Roemer over arbeidsmigranten

Als voorzitter van het aanjaagteam wil Roemer een einde maken aan de excessen waar arbeidsmigranten mee te maken hebben. "Sommigen zijn van de ene op de andere dag hun baan, huis of zorgverzekering kwijt. De vraag is hoe je dat aanpakt." Op het gebied van corona komt zijn team 'heel snel' met aanbevelingen richting de minster. "Voor de lange termijn hebben wij drie tot zes maanden de tijd gekregen", aldus de voormalig SP-voorman.