Archief

Patiënten in Vlietland mogen weer bezoek ontvangen

Het Franciscus Vlietland ziekenhuis in Schiedam versoepelt de bezoekersregeling. Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft deed dat al eerder.

Nu de situatie rondom het coronavirus stabieler wordt, is het sinds maandag in het Franciscus Vlietland weer mogelijk om patiënten te bezoeken. Dit geldt alleen voor verpleegafdelingen waar geen coronapatiënten zijn opgenomen. Patiënten met (een verdenking op) corona mogen geen bezoek ontvangen. Wie klachten heeft als hoesten, niezen of koorts mag als bezoeker nog niet naar binnen.

Per patiënt mag één bezoeker per dag één uur op bezoek komen tijdens de bezoekuren. Men mag alleen schoon wasgoed, een tekening/kaart en een telefoon/tablet meenemen voor de patiënt. Bij de ingang van het ziekenhuis staan pompjes om handen te desinfecteren en op de kamers staat een stoel, op anderhalve meter van het bed. Die mag niet verplaatst worden van de stip op de grond. Uitzonderingen op de regels vind je op de website van het Schiedamse ziekenhuis.

Reinier de Graaf ziekenhuis

In het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft gelden nagenoeg dezelfde regels. Alleen is daar twee weken geleden de bezoekersregeling al versoepeld. Voor patiënten met corona worden bezoekafspraken op maat gemaakt. Het ziekenhuis heeft een voorlichtingsfilm gemaakt over waar patiënten en bezoekers mee te maken krijgen.

Categorieen:
Nieuws Algemeen Maassluis