Archief
Signbiblio

Signbiblio

Pannenkoeken- en petit restaurant in De Lier

Meer mogelijkheden voor de hongerige mens komende zomer in De Lier: het dorp krijgt er twee restaurants bij.

Wouter Zuydgeest van evenementenlocatie 't Centrum opent op vrijdag 5 juni een pop-up pannenkoekenrestaurant. Vanwege de landelijke coronamaatregelen mogen er binnen maximaal 30 mensen aanschuiven. Op het buitenterras kunnen zo'n 50 mensen zitten.

De coronacrisis dwingt ook deze ondernemer tot schakelen. "Wij zijn gespecialiseerd in bruiloften, feesten en partijen. Nu dat op zijn gat ligt, beginnen wij een pannenkoekenrestaurant", laat Zuydgeest weten. In eerste instantie gaat het restaurant in de maanden juni, juli en augustus open op de vrijdag, zaterdag en zondag. "En wie weet ook daarna nog."

Petit restaurant
Helemaal aan de andere kant van het dorpscentrum begint horecaondernemer Tim Jentjens begin juni een petit-restaurant in zijn evenementenlocatie De Rank. Ook hier sloeg de coronacrisis een gat in het aantal boekingen, en wordt daarom voor dit avontuur gekozen. Ook hier mag maximaal 30 man naar binnen, buiten is plek voor 40 tot 50 eters. Jentjens begint met een 3-gangen keuzemenu. "Bij succes breiden wij de kaart in juli en augustus verder uit." De Rank zal op de donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn.