Archief
Rick Keus

Rick Keus

Hoekse Lijn vanaf dinsdag drie keer per uur naar Hoek van Holland

De Hoekse Lijn doet vanaf dinsdag slechts drie keer per uur station Hoek van Holland Haven aan.

Het openbaar vervoer moet vanaf 1 juni weer volgens de normale dienstregeling rijden. Voor de Hoekse Lijn betekent dat, dat de metro weer eens per tien minuten langs de stations raast. Alleen de frequentie van en naar Hoek van Holland haven wordt gehalveerd. Volgens de RET is dat omdat de extra rit vooral bedoeld zou zijn voor recreatieve gebruikers.

Om dezelfde reden blijft ook de Fast Ferry tussen Hoek van Holland en de Maasvlakte varen volgens de winterdienstregeling. Dat betekent dat de veerboot tussen 10.00 en 14.00 uur buiten gebruik is.

Mondkapjes verplicht
Het is verplicht om in bus, metro of tram een mondkapje te dragen. Wie dit niet doet, riskeert een boete van 95 euro. Reizigers moeten zelf een mondkapje aanschaffen. Op diverse metrostations van de RET kunnen reizigers bij winkeltjes mondkapjes kopen, op de tien grootste stations komt een automaat.

Overige veranderingen:

  • Per 1 juni wordt behalve op het dragen van mondkapjes ook actief gecontroleerd en gehandhaafd op geldige vervoersbewijzen.
  • De voertuigen en de contactpunten in de voertuigen worden vanwege de hogere frequenties vaker schoongemaakt, ook tijdens de spits. Reizigers kunnen schoonmakers tegenkomen in de voertuigen.
  • Reizigers zijn zelf verantwoordelijk om met een geldige OV-chipkaart of barcodeticket te reizen.
  • De RET roept reizigers op om te wachten tot het volgende voertuig als het te druk is om afstand te houden.
  • De RET is onder het motto ‘Samen houden we Rotterdam bereikbaar’ bezig om samen met de gemeente en een aantal aanbieders van deelfietsen en scooters het aanbod van deze vervoermiddelen te vergroten op diverse hotspots.
  • Per 1 juni zijn de RET servicepunten en klantenservice weer open op de gebruikelijke tijden.