Archief
YouTube

YouTube

Coronalied van Judith Hofstede: 'Jou Zien'

De uit Monster afkomstige Judith Hofstede heeft deze zaterdagavond verrast met een nieuw lied waarin tal van aspecten van de coronacrisis worden bezongen.

De tekst van het nummer 'Jou Zien' is door haar gemaakt op de melodie van 'Jolene', een klassieker van Dolly Parton. Ze heeft dit project verder samen ontwikkeld en uitgevoerd met haar vriend Marcel Conté.

Hofstede ging naar de middelbare school op het Interconfessioneel Westland College (IWC). Ze volgde daarna lessen bij onder meer Theaterschool De Trap, De Koningstheater Akademie en DansAkademie Lucia Marthas. De laatste jaren heeft Hofstede zich verder ontwikkeld als trainer/coach op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en communicatie.

Hoe is het lied tot stand gekomen?

Judith: "Het is eigenlijk begonnen als een grapje. Mijn vriend speelde thuis het nummer 'Jolene' en vertelde erbij dat hij het zo jammer vond dat het afscheid van een collega van hem, waar hij dit nummer zou spelen, niet door zou gaan wegens Corona. Ik begon mee te zingen en opeens zong ik 'Jou zien, Jou zien, ik wil jou zien'. We hadden allebei het gevoel dat we daar wel wat mee wilden doen."
Zij vervolgt: " Onze eigen ervaringen en de ervaringen van anderen heb ik in de tekst verwerkt. Mijn vriend heeft het muzikale arrangement bedacht en uiteindelijk hebben wij het bij hem thuis opgenomen en de videoclip erbij gemaakt. We hopen dat mensen er wat herkenning in vinden en er ook misschien vrolijk van worden of steun uit halen."

Een videoclip van 'Jou Zien' is nu op YouTube te zien: https://youtu.be/cbCfFf2hkik. Makkelijker: klik hieronder.