Archief
WOS

WOS

Frank ten Have volgt overleden wethouder Horlings op

Frank ten Have is vanmorgen gepresenteerd als nieuwe wethouder in de gemeente Midden-Delfland.

Hij volgt Hans Horlings op, die 1 april overleed aan de gevolgen van het coronavirus.

De 60-jarige Ten Have komt, net als Horlings, uit de gemeente Voorschoten. Hij was daar in de periode van 1982 tot 1996 namens het CDA actief in de gemeenteraad, waarvan zes jaar als wethouder. Eerder werkte Ten Have voor de jongerenafdeling van het CDA en tijdens zijn studie was hij persoonlijk medewerker van Kamerleden. In Rotterdam is hij afgestudeerd op economie, met als specialisatie overheidsfinanciën.

Volgens CDA Midden-Delfland heeft hij uitgebreide ervaring bij de overheid als adviseur op het gebied van gebiedsontwikkeling en grondexploitaties. Ook was hij werkzaam op het ministerie van Financiën. Ten Have is getrouwd en heeft drie kinderen.

Rob Zwaard, fractieleider van CDA Midden-Delfland, kijkt uit naar de samenwerking. "Daar waar het verdriet over het overlijden van Hans Horlings nog steeds voelbaar is, is het goed dat Ten Have de vacante post van wethouder gaat invullen. Het is niet het moment om te zeggen dat we blij zijn, maar zijn aantreden is goed voor onze gemeente. Wij zijn er van overtuigd in Frank ten Have een kundig bestuurder aan te trekken die zijn weg in Midden-Delfland snel zal gaan vinden. In onze gesprekken is gebleken dat Frank over een schat aan ervaring beschikt en ook nog eens een CDA'er in hart en nieren is".

De gemeenteraad van Midden-Delfland moet dinsdag 26 mei de benoeming formeel bekrachtigen.