Archief

Run op mentholsigaretten vanwege laatste verkoopdag

Het is vanaf morgen verboden om mentholsigaretten te verkopen. En dat veroorzaakt een ware run op de rookwaar. Bij veel tabakszaken zijn ze al uitverkocht

Voor mensen die nog snel even wat pakjes wilde kopen, was het zoeken geblazen. Bij de tabakswinkel in Naaldwijk zijn de sigaretten al uitverkocht. In de Zeestraat in Monster waren ze nog wel te vinden. De eigenaresse, Gerdine Rijneveen, vindt het maar betuttelend. De mentholsigaretten worden voornamelijk door ouderen gekocht terwijl de maatregel gericht is op jongeren.

Er is echter wel een alternatief. Pijptabak is er nog wel in de mentholsmaak. Daar kun je volgens Gerdine sigaretten van draaien. Ook worden er mentholkaartjes verkocht. Deze stop je in een pakje sigaretten en na twaalf uur zit er een speciale smaak aan.

Gerdine vermoedt dat de overheid nog niet klaar is met maatregelen. Ze verwacht dat de verkooppunten (denk aan supermarkten en tankstations red.) worden beperkt. Dat zou voor haar wel goed nieuws zijn, want daarmee zijn mensen weer aangewezen op tabakswinkels.