Archief
Bas Booister

'Geen gebreken geconstateerd bij inspectie Lijndraaiersbrug begin dit jaar'

De Lijndraaiersbrug in Maassluis is begin dit jaar nog geïnspecteerd. Toen zijn er geen gebreken gevonden.

Dat zei verkeerswethouder Fred Voskamp dinsdagavond in antwoord op vragen van diverse raadsfracties tijdens het actualiteitenhalfuur van de gemeenteraad. Eerder liet hij ook al tegenover de WOS weten dat de onderhoudsbeurt van vorig jaar geen invloed heeft gehad op het mankement. Er is een onafhankelijk onderzoek ingesteld in opdracht van de gemeente. Onduidelijk is nog hoe het zit met de aansprakelijkheid.

Het wegdeel voor gemotoriseerd verkeer van de Lijndraaiersbrug kwam afgelopen zaterdagmiddag bij het sluiten van de brug met een klap naar beneden, nadat een cilinder was geknapt. De brug is sinds die tijd afgesloten voor autoverkeer. "Iedereen die hier in de buurt was, zal flink zijn geschrokken. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Juist ook omdat het protocol is gevolgd door de brugwachters", aldus Voskamp.

Voor het gemotoriseerde verkeer zijn omleidingsroutes ingesteld. Vanochtend zijn hiertoe ook borden geplaatst. Hulpdiensten en busmaatschappijen zijn eerder al ingelicht over de stremming. In het gunstigste geval kan het autoverkeer volgende week woensdag weer over de brug. Fietsers en voetgangers kunnen wel gebruik maken van de brug.

Categorieen:
Nieuws Maassluis Politiek