Archief
Facebookpagina Furieade

Facebookpagina Furieade

Streep door Furieade 2020

Het grootste feest van Maassluis gaat niet door. Wel wordt er gekeken naar kleinere maritieme activiteiten.

De coronacrisis gooit niet alleen roet in het eten van zomerse evenementen, ook de Furieade, die jaarlijks in het eerste weekend van oktober plaatsvindt, gaat niet door. Het Furieadebestuur vindt het niet verantwoord om dit jaar grote groepen mensen in de stad te hebben. Toch wordt er wel al nagedacht over kleinere maritieme activiteiten. Daarover maakt het bestuur later meer bekend.

Het contrast met vorig jaar kan bijna niet groter, want bij de veertigste editie werd er flink uitgepakt. Zo was er een speciale act georganiseerd in de binnenhaven waarbij mysterieuze waterfiguren samen met het toegestroomde publiek de hoofdrol speelden en was er op het Schanseiland een feestje met de deejays van 538 On Tour.

"De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal"

• Edo Haan

Burgemeester Edo Haan baalt ervan dat de Furieade niet doorgaat: "Het is echt heel erg jammer dat dit geweldige evenement in Maassluis dit jaar niet doorgaat. Tienduizenden mensen genieten jaarlijks van dit feest rond de haven en het is jammer dat dat dit jaar niet kan."

Wel heeft hij begrip voor het besluit: "De coronacrisis vraagt veel van ons allemaal. De versoepeling van de maatregelen om verspreiding van het virus te voorkomen gaan stapje voor stapje. Dat maakt veel onzeker, vooral voor evenementen die veel organisatie en voorbereidingstijd vragen." Toch blijft hij optimistisch: "Ik kijk nu al uit naar de Furieade van 2021.''

Categorieen:
Nieuws Cultuur Maassluis