Archief
Thierry Schut

Steeds meer ontmoetingsplekken voor ouderen

Steeds meer verzorgingshuizen in onze regio krijgen een plek waar ouderen op afstand met hun familie kunnen praten.

Nadat bij De Terwebloem in Poeldijk eerder een praatcabine werd neergezet, staat er sinds gisteren een ontmoetingskas bij De Kreek in 's-Gravenzande. Burgemeester Bouke Arends nam deze kas als eerste in gebruik. Vanaf komende maandag kunnen bewoners van het woonzorgcentrum hun partner, kinderen, kleinkinderen en andere familieleden na lange tijd weer zien en spreken. Omdat er een glazen scheidingswand in het midden zit, kunnen mensen elkaar hier niet besmetten met het coronavirus.

De komende weken worden ook ontmoetingskassen geplaatst op het eigen terrein van de Sonnevanck in ‘s-Gravenzande, Hooge Tuinen in Naaldwijk, De Terwebloem in Poeldijk en de Triangel in De Lier. De kasjes zijn een initiatief van WestlandOntmoet en mogelijk gemaakt door de gemeente Westland, Fonds 1818 en Rabobank Westland.

Vogelvoederplaats bij Het Westerhonk
Er zijn meer initiatieven om bewoners en zorgmedewerkers in verpleeg- en verzorgingshuizen wat troost te bieden. Het bedrijf Vivara nam met steun van Vogelbescherming Nederland het initiatief om 100 verpleeghuizen, verzorgingshuizen en hospices in Nederland gratis te voorzien van een vogelvoederplaats. In onze regio is gekozen voor Het Westerhonk in Monster.