Archief
Rick Keus

Rick Keus

RET: Aantal passagiers Hoekse Lijn boven verwachting

Sinds de start van de Hoekse Lijn in oktober vorig jaar hebben boven verwachting veel mensen gebruik gemaakt van de nieuwe metrolijn.

Op een gemiddelde weekdag in de laatste drie maanden van 2019 maakten zo'n 27.000 in- en uitstappers gebruik van de Hoekse Lijn. Dat zorgde er mede voor dat het gebruik van alle metrolijnen van de RET met 5 procent steeg. Dat schrijft de vervoerder in het jaarverslag over 2019.

De RET beleefde vorig jaar een recordjaar. "Een scherper contrast met de huidige coronacrisis is bijna niet denkbaar", schrijft algemeen directeur Maurice Unck. "Nu moeten we als OV-bedrijf onze reizigers vragen het OV alleen maar te nemen als het echt moet en stevenen we af op een dieptepunt. Ook wij kunnen niet wachten de draad weer op te pakken."

De afgelopen maanden werd de dienstregeling teruggeschroefd, omdat veel mensen thuis bleven. Vanaf 1 juni moet al het openbaar vervoer in Nederland weer volledig gaan rijden. Voor passagiers zijn mondkapjes dan verplicht. De RET verwacht echter dat slechts 40 procent van het normaal aantal reizigers gebruik gaat maken van bus, tram of metro.

Rolf Harbers van de RET legt uit waarom de Hoekse Lijn zó goed scoort