Archief
Juliet Spierenburg

Coronahuisartsenpost terug naar Reinier de Graaf

De coronahuisartsenpost die was gevestigd bij revalidatiecentrum Basalt in Delft, verhuist vandaag terug naar het Reinier de Graafziekenhuis.

Vanwege de veiligheid werd de huisartsenpost in het ziekenhuis eind maart tijdelijk gesloten en werd er een tijdelijke post ingericht in een afgesloten gedeelte van het revalidatiecentrum. Die wordt nu dus weer opgeheven.

Dat betekent echter niet dat mensen met coronaklachten gewoon kunnen binnenlopen. Zij moeten eerst telefonisch contact opnemen met hun eigen huisarts. Indien nodig wordt er een afspraak gemaakt op de coronahuisartsenpost. Op de post wordt niet overigens getest op corona. Patiënten worden op deze post onderzocht, behandeld en indien nodig doorverwezen naar het ziekenhuis.

De huisartsenpost is 24 uur per dag open. Ook mensen die geen klachten hebben die gerelateerd zijn aan corona kunnen er terecht. Er zijn voorzorgsmaatregelen genomen om patiënten die mogelijk besmet zijn met corona strikt gescheiden te ontvangen en te behandelen.

De coronahuisartsenpost is er voor alle patiënten van de huisartsen in Westland, Midden Delfland, Hoek van Holland, Delft, Pijnacker en Nootdorp.