Archief
Signbiblio

Signbiblio

Arends: Markten wijken niet voor terrassen

De weekmarkten in Westland zullen niet verplaatst worden ten bate van meer terrasruimte voor horecabedrijven.

Dat stelde burgemeester Bouke Arends vanavond in een commissievergadering van de gemeenteraad. "Er is op de marktpleinen geïnvesteerd in voorzieningen die met name van belang zijn voor de voedselkramen. Die voorzieningen zijn niet elders aanwezig", motiveerde Arends.

In zijn beantwoording van vragen van de fracties van D66 en GBW meldde de burgemeester dat er gisteren een gesprek is geweest met vertegenwoordigers van de horecabedrijven en dat er morgen een vervolggesprek is.

De fracties hadden met het oog op de heropening van de horecabedrijven per 1 juni gevraagd om deze dan zoveel mogelijk terrasruimte te gunnen in verband met de overheidseis van anderhalve meter tussenruimte voor bezoekers.
Arends vertelde dat de gemeente daar binnen de grenzen van de noodverordening zoveel mogelijk aan wil meewerken. Wel moet worden gegarandeerd dat de hulpdiensten op geen enkele wijze hinder van de terrasopstelling mogen ondervinden en dat ook rekening moet worden gehouden met, wat hij noemde, "andere bezoekersstromen".