Archief
Google Streetview

Google Streetview

Verkeerskussens Den Hoorn binnenkort geplaatst

Er worden binnenkort alsnog verkeerskussens geplaatst in het winkelgebied van de Dijkshoornseweg in Den Hoorn.

Dat heeft wethouder Sonja Smit vanavond laten weten tijdens een gemeenteraadsvergadering.

Het college van B en W van Midden-Delfland liet in november vorig jaar weten dat deze verkeersremmende maatregelen begin 2020 zouden worden geplaatst. Nu het inmiddels halverwege mei is, vroeg PvdA-fractievoorzitter Ellen Snethlage zich af waarom ze er nog steeds niet liggen.

Smit liet weten dat het de bedoeling was dat een aannemer eind maart zou beginnen met de werkzaamheden, maar daar van af zag vanwege de uitbraak van het coronavirus. "Hij kon niet garanderen dat zijn werknemers anderhalve meter afstand konden houden." Inmiddels heeft hij wel de nodige maatregelen genomen en kan het werk worden ingepland. "Wanneer dat precies gaat gebeuren is nog niet bekend."

Op dit deel van de weg geldt een maximumsnelheid van 15 kilometer per uur, maar een groot deel van de automobilisten rijdt er te hard, zo bleek eerder uit metingen. Toenmalig PvdA-fractievoorzitter Elly de Jong vroeg tijdens de begrotingsbehandeling in november 2017 al om verkeersdrempels. Op advies van een leverancier werd uiteindelijk gekozen voor 'verkeerskussens'.

Voorbeeld van een verkeerskussen JZ85 via Wikimedia (CC)

Trillingsonderzoek
Na het plaatsen wordt trillingsonderzoek gedaan aan de gevels van woningen. Smit verwacht echter dat er geen problemen zullen zijn. Op een later moment worden ook nog nieuwe snelheidsmetingen gedaan.