Archief
Archief WOS

'Geef straks extra ruimte voor horecaterrassen'

Twee fracties uit de Westlandse gemeenteraad pleiten voor het creëren van meer ruimte voor horecaterrassen in de diverse kernen.

D66 en GBW hebben zich beide maandag tot het college van burgemeester en wethouders gewend.
De fracties spelen daarbij in op de mogelijkheid dat per 1 juni de horecaterrassen weer open mogen. "Om echter de 1,5 meter afstand tussen bezoekers in acht te kunnen nemen, kunnen er veel minder tafels op de terrassen geplaatst worden dan onder normale omstandigheden het geval zou zijn", wil D66 woensdagavond in een commissievergadering van de gemeenteraad aan de orde stellen.

Met name in Naaldwijk en 's-Gravenzande
Om de horecaondernemers de kans te geven zo veel mogelijk de gebruikelijke omzet te kunnen maken, is het noodzakelijk dat de terrassen meer ruimte krijgen, aldus het betoog van de democraten. Zo kan bijvoorbeeld worden gedacht aan het volledig benutten van het Wilhelminaplein in Naaldwijk en het Marktplein in 's-Gravenzande. Maar ook op andere locaties zouden de terrassen mogelijk meer ruimte kunnen krijgen of kunnen zelfs extra terrassen worden gecreëerd.
D66 wil weten het college van burgemeester en wethouders op korte termijn in overleg met de horecaondernemers hiervoor plannen wil uitwerken.
GBW wil precies hetzelfde en vraagt ook nog of daarbij gedacht kan worden aan het (tijdelijk) verplaatsen van onder andere de weekmarkten.

Beluister hier het interview met Mark Hendrix (D66) in Gardien Tot Tien