Archief

Bakkie Westland voor KLM-directeur

KLM-directeur Pieter Elbers kan niet meer om Westland heen.

Een groep van zo'n vijftien stewardessen én piloten uit Westland, heeft de president-directeur van KLM voor zijn 50ste verjaardag verrast met een 'Bakkie Westland'. Dat is een druivenkistje vol Westlandse producten. Het samenstellen van dit bakkie Westlands is gefilmd en als cadeau overhandigd aan de topman van de luchtvaartmaatschappij.

In de verjaardagsvideo is het samenstellen van het Bakkie Westlands te zien. Daarbij is onder meer gebruik gemaakt van een originele veilingschuit. Ook zijn er beelden gedraaid bij tuinders en in een historische druivenkwekerij.

Een aanzienlijk deel van het KLM-personeel zit nog thuis, dus het mobiliseren van stewardessen en piloten voor de verjaardagsvideo was een kleine moeite. Wat opvalt, is dat er blijkbaar zoveel KLM'ers uit Westland komen. "Collega's uit Hoek van Holland en Maasland hebben we helaas 'nee' moeten verkopen, omdat we alleen maar Westlanders in de video laten zien", vertelt stewardess Linda Franken.

De luchtvaartmaatschappij verkeert door de coronacrisis is zwaar weer. Daarom komt er noodhulp, tussen de 2 en 4 miljard. Wie vanaf nu met KLM vliegt, is verplicht om gezichtsbescherming te dragen. Tegelijkertijd zegt de maatschappij dat het risico van besmetting aan boord laag is.

"De moeder van Elbers komt uit Westland, dus dat kon al niet fout gaan."

• stewardess Ellen van der Zijden

Ook stewardess Ellen van der Zijden heeft een prominente rol gekregen in het filmpje. "Iedereen was enthousiast", vertelt ze. Het was nog even de vraag hoe de video ontvangen zou worden, maar dat is helemaal goed gekomen, vertelt Van der Zijden maandag. "De moeder van Elbers komt uit Westland, dus dat kon al niet fout gaan."

Categorieen:
Nieuws Cultuur Westland