Archief
Omroep West

Omroep West

Iedereen met corona-klachten in Westland en Midden-Delfland kan per 1 juni worden getest

Iedereen in de regio Haaglanden die corona-klachten heeft, kan zich per 1 juni laten testen.

Dat schrijft waarnemend burgemeester Johan Remkes van Den Haag in een brief aan de Haagse gemeenteraad over de laatste stand van zaken over de coronacrisis, zo meldt mediapartner Omroep West. De uitslag van de test is binnen 24 uur bekend. Op dit moment kunnen mensen die in het onderwijs en kinderopvang werken én gastouders zich ook al laten testen. Mantelzorgers kunnen dat vanaf 18 mei laten doen.

"De hoeveelheid uitgevoerde testen in de veiligheidsregio Haaglanden is één van de grootste in heel Nederland en zal de komende weken nog flink uitgebreid worden naar uiteindelijk 2.000 per dag. Voor deze groei worden de komende weken nieuwe testlocaties ingericht en wordt menskracht aangetrokken", schrijft Remkes.

Eerder deze week verklaarde minister Hugo de Jonge (volksgezondheid) al dat het streven is om iedereen die klachten heeft in juni te kunnen testen. Voor mensen die in Haaglanden wonen kan dat dus direct al aan het begin van volgende maand.

De gemeenten Delft, Den Haag, Leidschendam-Voorburg, Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Rijswijk, Voorschoten, Wassenaar, Westland en Zoetermeer vormen samen de veiligheidsregio Haaglanden.