Archief
Google Streetview

Google Streetview

'Grote' bibliotheken in Westland vanaf 18 mei open

De bibliotheekvestigingen in Naaldwijk, Wateringen, 's-Gravenzande, Monster en De Lier gaan vanaf maandag 18 mei weer open.

Dit meldt bibliotheek Westland. Om de veiligheid van bezoekers en medewerkers te garanderen, worden de vestigingen aangepast volgens de richtlijnen van het RIVM en de Vereniging van Openbare Bibliotheken.

Zo worden er kuchschermen geplaatst op de balies en komen er looproutes en wachtstrepen. Ook is desinfecterende gel aanwezig. Er kunnen alleen boeken worden geleend. De leestafel en computers en printers kunnen nog niet worden gebruikt.

Kleinere vestigingen zoals die in Poeldijk en de steunpunten in Heenweg, Honselersdijk, Kwintsheul en Maasdijk blijven voorlopig dicht, omdat mensen daar geen anderhalve meter afstand kunnen houden.

Eerder werd bekend dat de bibliotheek in Den Hoorn komende maandag al open gaat en die in Maassluis vanwege een verbouwing een week later pas. De vestigingen in Schipluiden en Maasland zijn gesloten. Ook bibliotheek Hoek van Holland blijft nog even dicht.

Bibliotheken moesten in maart dicht om verdere verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.