Archief
WOS

WOS

Celstraf geëist tegen Schipluidenaar die inreed op agenten

Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft vandaag een celstraf en een rijontzegging geëist tegen een 53-jarige Schipluidenaar.

De verdachte stond terecht, omdat hij op de vroege zondagochtend van 26 januari dit jaar zou zijn ingereden op agenten.

Er was op dat moment een alcoholcontrole aan de gang op de Westlandseweg in Delft. Een van de agenten gaf de man het stopteken, maar in plaats daarvan gaf hij extra gas. Volgens de officier van justitie reed de Midden-Delflander daarbij recht op de agent af, die midden op de rijbaan stond. De diender sprong op het laatste moment opzij en kon zo voorkomen dat hij werd aangereden.

Ook een tweede agent, die naast een auto stond, gaf het stopteken. Maar de Schipluidenaar reed ook hier hard door. De agent moest zich daardoor plat drukken tegen de auto om niet te worden aangereden.

De politie zette vervolgens de achtervolging in. De man kon pas bij zijn woning in Schipluiden worden aangehouden. Hij bleek te hebben gedronken.

Eerder veroordeeld

De verdachte is al eerder veroordeeld voor rijden onder invloed. In de rechtbank verklaarde hij dat de weg slecht verlicht was en hij geen politie heeft gezien. De officier van justitie gelooft dat niet. Die vindt dat de man zich opnieuw schuldig heeft gemaakt aan rijden onder invloed én aan een dubbele poging tot doodslag op de twee agenten.

Het OM wil dat de man twee jaar, waarvan één voorwaardelijk, de cel in gaat. Ook is een rijontzegging van twee jaar geëist.

Uitspraak over twee weken.