Archief

Geen zienswijzen tegen project Pijletuinenhof

Er zijn geen zienswijzen tegen het bouwproject Pijletuinenhof aan de Verdilaan in Naaldwijk ingediend.

Dit betekent dat het college van burgemeester en wethouders het nieuwe bestemmingsplan ter goedkeuring aan de gemeenteraad gaat voorleggen.

Op de locatie van het voormalige verzorgingstehuis Pijletuinenhof, naast het gemeentehuis en tegenover het busstation Verdilaan is een complex met 68 appartementen ontworpen. Dit complex, dat vanuit de lucht gezien een L-vorm krijgt, wordt in de kern acht verdiepingen hoog en kent daarnaast aflopende hoogten tot uiteindelijk drie of twee verdiepingen.
De nieuwbouw omvat 12 sociale huurwoningen 8 'bereikbare' koop- of huurwoningen en 42 appartementen in de vrije sector. Onder het gebouw komt een half verdiepte parkeerkelder.

Komende dinsdagavond staat dit bestemmingsplan op de agenda van een commissievergadering van de gemeenteraad.
Verder wordt er nog onderzoek gedaan naar eventuele verblijfplaatsen van vleermuizen in het leegstaande verzorgingshuis Pijletuinenhof. In het afgelopen najaar zijn twee onderzoeken uitgevoerd. Tijdens die bezoeken zijn binnen het plangebied geen paarverblijven van vleermuizen waargenomen.
Nu wordt er nog onderzoek uitgevoerd naar eventuele zomer- en kraamverblijven. Dit onderzoekt duurt nog tot en met juli.

Indien de procedure verder vlot verloopt, kan de bouw eind 2020/begin 2021 starten. De oplevering is voorzien in 2022.