Archief
Rijnmond

Hoekse camping weer voorzichtig open

Mensen met een vaste plek op Recreatieoord Hoek van Holland, mogen vanaf zaterdag weer volledig gebruik maken van hun recreatiewoning.

Daarbij geldt wel dat de woning bij hen in eigendom is of voor een heel seizoen aan hen is verhuurd. Bovendien moet het huisje beschikken over eigen sanitair.

De campings in Rotterdam-Rijnmond zitten sinds eind maart op slot, om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Nu de druk op de zorg langzaam afneemt en de reguliere zorg weer wordt opgestart, volgt deze versoepeling. Vanaf 29 april was het al mogelijk om overdag op vaste plekken te verblijven.

De verruiming van de maatregelen voor recreatiewoningen is goed nieuws voor de ondertekenaars van de petitie, die wilden dat Recreatieoord Hoek van Holland weer zou openen.

Wel blijft er een dringend beroep gelden om de RIVM-maatregelen en veilige afstand van 1,5 meter voorlopig aan te houden. Daarom blijft ook het gedeelde sanitair op de camping gesloten en kan er vooralsnog geen losse verhuur van recreatief verblijf plaatsvinden. De beheerder van Recreatieoord Hoek van Holland neemt morgen (woensdag) contact op met de eigenaren van de huisjes en stacaravans.