Archief

Windhoos treft tuinbouwgebied bij De Lier

Enkele kwekerijen en andere bedrijven in de omgeving van de Coldenhovelaan in De Lier zijn vrijdagochtend getroffen door een windhoos.

Bij een van de bedrijven zou iemand een stuk glas in een been gekregen hebben. Er zijn zeker enkele duizenden ruiten gesneuveld. De meeste schade deed zich voor bij kwekerij Van Uffelen Flowers, waar ongeveer 1.400 ruiten kapot zijn (daar hadden de werknemers uitgerekend een koffiepauze). Bij een naburige tomatenkweker zou het om circa duizend ruiten gaan.

Donderdag werd een tuinbouwgebied bij Tinte, op Voorne-Putten, getroffen door een windhoos. Daarbij liepen vijf mensen verwondingen op en werden vele honderden ruiten verwoest.

Maasdijk/Maassluis
Naar ons later is gebleken, stak de windhoos al de kop op in het overgangsgebied tussen Maassluis en Maasdijk. Een lezeres reageert: "Hier in de tuin was de trampoline opgetild door de wind en gekanteld en de kap van de jacuzzi lag in de sloot. Bij een aantal buren ook een groot speeltoestel omgeklapt en ruiten van een kas er uitgewaaid."

Categorieen:
Nieuws 112 De Lier