Archief
Evelien van Buren -Archief WOS

Evelien van Buren -Archief WOS

WOS komt met regionaal alternatief voor Eurovisie Songfestival

Streekomroep WOS heeft een alternatief bedacht voor het ontbreken van het Eurovisie Songfestival dit jaar. Zeven artiesten uit onze regio zijn de uitdaging aangegaan om bestaande songfestivalnummers te herschrijven, opnieuw op te nemen en er een bijpassende videoclip bij te maken.

Luisteraars en kijkers kunnen binnenkort samen met een jury bepalen wie er vandoor gaat met de twaalf punten en dus de WOS Songfestival Challenge wint. De deelnemende artiesten zijn: Evelien van Buren, Rijmr, Babette Zwinkels, Gene Travis, Demi, De Maxima's en Michelle Dorlas. Allen zijn ze nu druk bezig met de muziek en de bijbehorende videoclips.

De eerste videoclip is op maandag 4 mei te bekijken bij de WOS. Daarna volgt er elke dag een nieuwe clip. Op maandag 11 mei bekijkt een driekoppige jury, bestaande uit songfestivalkenner Maxim van Ooijen, zangeres Maghen Hilgersum en theaterdirecteur Wim Staessens, alle clipjes en volgt er een beoordeling. Vervolgens gaat de stembus open en mag iedereen via de stempagina op WOS.nl punten uitdelen.

Het gemiddelde van die punten is de einduitslag en die wordt bekendgemaakt op zaterdag 16 mei, de dag waarop het Eurovisie Songfestival gehouden zou worden.

De WOS Songfestival Challenge is te volgen via WOS.nl/songfestival, via de radio, via het Facebook- en het Instagramaccount van de WOS en natuurlijk op het tv-kanaal van de omroep voor Westland, Midden-Delfland, Maassluis en Hoek van Holland.