Archief
aankomst van Canadezen in De Lier - Historisch Archief Westland

aankomst van Canadezen in De Lier - Historisch Archief Westland

Westland in oorlogstijd vastgelegd in boek

Hoe beleefde Westland de vijf oorlogsjaren? Dat kun je vanaf zaterdag lezen in het nieuwe boek Bezetting en bevrijding van het Westland 1940 - 1945. Aanvankelijk zou het boek worden gepresenteerd in Westlandtheater De Naald in Naaldwijk, maar de coronacrisis maakte dat onmogelijk.

Het boek staat uitgebreid stil bij de luchtlandingen op 10 mei 1940, tot de dag waarop de eerste Canadese soldaten in het Westland arriveerden, 8 mei 1945. In het boek is ook aandacht voor het tragische lot van de kleine Joodse gemeenschap in het Westland en voor het ontstaan van het verzet. De door verschillende auteurs geschreven hoofdstukken worden afgewisseld met persoonlijke portretten van de laatste ooggetuigen. En er staan nooit gepubliceerde foto's in.

In het kader van 75 jaar vrijheid in Westland zijn ook zes wandel-, fiets- en vaarroutes uitgebracht die je langs plekken leiden, waar zich tijdens de Tweede Wereldoorlog belangrijke gebeurtenissen hebben afgespeeld. De routes zijn vanaf begin mei te vinden onder de naam '75 jaar Vrijheid in Westland' in de iziTRAVEL app.

Categorieen:
Naaldwijk Westland Cultuur