Archief

Vragen over dichthouden milieustraat Maassluis

Terwijl bij de gemeentewerven in Westland lange wachtrijen staan, is de milieustraat in Maassluis al sinds de lockdown dicht. Het afval op laten halen door de gemeente kan ook, maar de wachttijden daarvoor zijn lang. Reden voor de lokale VVD-fractie om vragen te stellen aan het college van B en W.

Het is wel mogelijk om een afspraak te maken om afval op te laten halen, maar de wachtlijst loopt op tot eind mei. VVD hoopt daarom dat de milieustraat snel weer open gaat. "Misschien in een aangepaste vorm. We hebben toch de RIVM-regels waar we ons aan moeten houden. Ergens moet de gemeente toch haar dienstverlening op peil hebben en daarbij hoort een milieustraat", vertelt VVD-raadslid Sandra Vreugdenhil.

Gevolg van de sluiting is dat mensen hun afval ergens anders weggooien. "Rommel op straat. Mensen die overvolle containers hebben", aldus Vreugdenhil. "Ik heb zelf nog niet gehoord van dumpen van het vuil, maar wellicht gaan mensen naar de naastgelegen gemeenten om hun vuil weg te brengen. Dat is niet helemaal de bedoeling."