Archief

Plexiglas gewild in anderhalvemetersamenleving

Het bedrijf Kascoplex in Den Hoorn heeft het er druk mee: plexiglas scheidingswanden maken voor de nieuwe anderhalvemetersamenleving. "Die kunnen worden gebruikt op kantoren en op balies, maar ook bij contactberoepen zoals kappers en nagelstylisten", vertelt directeur Kasper Dalsem.

Er zijn twee standaard scheidingswanden in productie bij het bedrijf. Eentje van één vierkante meter en een van één meter bij 75 centimeter. "We krijgen ook verzoeken voor platen met happen eruit of gaten, maar dat is voor ons niet handig, aangezien we snel willen leveren."

"Je merkt dat er nu ook veel vraag is vanuit Duitsland en België, dus fabrikanten hebben het enorm druk waardoor de levertijden kunnen oplopen." Toch ziet hij deze markt als een tijdelijke. "We gaan ook niet in op alle vraag, want we willen ook onze huidige (vooral tuinbouwgerelateerde, red.) klanten blijven beleveren."

Veel ondernemers zijn al plannen aan het maken voor de nieuwe vorm van werken. De kapperszaak van Cocky Berrevoets in Maassluis is zelfs al ingericht met plexiglas. "Om onszelf en de klanten te beschermen als we straks weer open mogen." Ook zijn stoelen die niet gebruikt mogen worden afgeplakt en moeten de kapsters gezichtsbescherming, mondkapjes en handschoenen dragen."

"Ik denk dat als je de richtlijnen volgt en op deze manier aanscherpt, je het virus haast niet kunt overbrengen", vertelt Berrevoets. "Je krijgt nu veel 'illegale', ongereguleerde thuiskappers, waarbij het virus juist makkelijk kan verspreiden. Dat terwijl ik denk dat het met maatregelen zoals plexiglas en extra bescherming in een kapperszaak wel veilig kan."

Categorieen:
Maassluis Economie