Archief
Teamchefs Westland

Teamchefs Westland

Boete voor Poolse supermarkt na verkoop illegale medicijnen en sterke drank

Agenten van bureau Westland hebben woensdag de eigenaren van de nieuwe Poolse supermarkt in de Dijkstraat in Honselersdijk beboet, omdat daar illegale medicijnen en sterke drank werd verkocht. Het ging om een vervolgcontrole nadat de supermarkt eerder ook al in de fout was gegaan.

In Nederland mogen medicijnen alleen op doktersrecept via apotheken verstrekt worden. De lichtere medicijnen zoals paracetamol en neussprays mogen via drogisterijen verkocht worden door verkoopmedewerkers met een speciale opleiding hiervoor.

Naast de ruim 200 doosjes medicijnen namen agenten ook tientallen flessen drank in beslag, omdat de supermarkt geen vergunning had voor de verkoop. De ondernemer is gehoord en moet zich binnenkort verantwoorden bij de rechter.

De politie meldde eerder dit jaar al een toename van de handel in illegale medicijnen in Poolse supermarkten. Ook wordt er veel sterke drank verkocht waarover geen accijns wordt betaald. Boetes kunnen variƫren van enkele honderden tot tienduizenden euro's, zo bleek uit een reportage van de NOS.

Categorieen:
Honselersdijk Westland 112