Archief
 WOS 29 april 2020

WOS 29 april 2020

Zorg om rupsnesten in duingebied Ter Heijde

De raadsfractie van Westland Verstandig vraagt het college van burgemeester en wethouders van Westland om actie te ondernemen tegen rupsnesten in het duingebied bij Ter Heijde.

De hier levende bastaardsatijnrupsen zorgen door hun 'brandharen' voor ernstige jeuk, kriebel in de keel en huiduitslag. "Vooral in deze coronatijd moeten we preventief bezig zijn", motiveert de fractie.

Knipacties

Naar aanleiding van veel overlast in de zomer van 2017, zijn er in het voorjaar van 2018 enkele knipacties geweest in het duingebied. Enkele tientallen vrijwilligers haalden de spinselnesten weg uit de duindoorns. Dat had effect, want in de zomer van 2018 waren er nauwelijks bastaardsatijnrupsen te bekennen.

Mede daardoor is er in de lente van 2019 geen campagne geweest om eventuele spinselnesten weg te knippen. Het bleef ook rustig in de afgelopen zomer. Wie nu van oost naar west door het duingebied bij Ter Heijde loopt, ziet aanvankelijk weinig spinsels in de struiken. Maar in het gedeelte ten noorden van het KNRM-station zitten er wel wat meer.

Westland Verstandig vraagt nu of het college bereid is om nu wel, gezien de bijzondere tijd, hier actie te ondernemen. "Of dient dat door Delfland, dan wel door Rijkswaterstaat te gebeuren?", vraagt de fractie zich af.

Categorieen:
Monster Westland Politiek