Archief

Koningsdag 2020: plaatjes draaien tussen oranje gerbera's

Geen vrijmarkt in de winkelstraat, muziekbandjes in het centrum of even een drankje halen op de hoek. Nee, Koningsdag vieren we dit jaar in de tuin of op het balkon. En wat doet DJ Layon Nais uit Den Hoorn? Hij draait plaatjes, tussen de oranje bloemen.

Een kas in Kwintsheul vol oranje gebera's vormt op Koningsdag het decor van de DJ set. Anderhalf uur lang draait Leon den Os, zoals DJ Layon Nais eigenlijk heet, plaatjes achter elkaar. Voor elk wat wils. Het idee van deze actie komt van tuindersdochter Dionne van Veen, een vriendin van Leon. Binnen twee dagen was alles geregeld.

Het optreden van de DJ is niet alleen voor de gezelligheid. "Wij hopen awareness te creƫren voor al deze mooie gebera's waar wij nu niks mee kunnen", vertelt Dionne. "De crisis combineren wij met iets vrolijks, muziek". De set van Leon moet nog beginnen, maar het smaakt nu al naar meer. "Als het aanslaat, dan kunnen we dit bij meer siertelers doen."

De livestream vind je op Koningsdag vanaf 14.00 uur op deze evenementenpagina op Facebook. Later kun je de set terugzien op onder meer YouTube.

Categorieen:
Cultuur