Archief

Praatcabine voor senioren om familie weer te zien

Het quarantaineverblijf van senioren in woonzorgcentrum De Terwebloem in Poeldijk wordt iets dragelijker. Elf bedrijven hebben de handen ineen geslagen en maken belangeloos een praatcabine, zodat de ouderen op veilige afstand toch met familie en bekenden in contact kunnen komen.

De praatcontainer bestaat uit twee ruimten: een voor een oudere, en de ander voor familie. De ruimten zijn van elkaar gescheiden, en zo kun je toch op een coronaveilige manier elkaar zien en spreken.

Het was locatiesecretaresse Petra Poleij die een kassenbouwer in Wateringen benaderde om 'mee te denken'. Daarna ging het snel, de ene na de andere ondernemer meldde zich aan en de volgende dag was het rond. "Ik vind het mooi om andere mensen blij te maken, daar hou ik van", zegt de stoere kassenbouwer Berry. Tien bedrijven uit Westland en een uit Nootdorp werken uit liefdadigheid mee.



Ouderen begonnen te huilen


De bedoeling is dat familie zich bij telefonisch bij De Terwebloem meldt om de cabine te boeken. Daarna kun je een half uur dichtbij en corona-veilig in gesprek met naasten in het woonzorgcentrum. "Toen ik dit bij de bewoners vertelde, begonnen sommigen intens te huilen", weet Poleij.

De kassenbouwers werken nog een paar dagen stug door, zodat de praatcabine donderdag geleverd kan worden en er voor de senioren in De Terwebloem weer wat verlichting komt in deze heftige tijd.